Voor wie is Mesologie

 

Mesologie is voor jong en oud en de meest uiteenlopende klachten.

(Lees  Klachten)

 

Mesologie en voedingsadvies

Niet iedereen kan hetzelfde eten. Omdat ieder mens anders is, reageert en verteert ieder mens anders. Ieder heeft zijn eigen unieke stofwisseling. Mesologie kan u helpen om voeding intoleranties of allergieën op te sporen, met Electro-fysiologische diagnostiek. Ook kan ik als Mesoloog een voedingsadvies voor u persoonlijk maken, op basis van uw Ayurvedische lichaamstype.

 

Mesologie voor kinderen

Kinderen zijn nog heel puur in lichaam en geest. Ze hebben niet jarenlang een opeenstapeling van stress, ongezonde voeding en andere trauma’s en omgevingsfactoren opgebouwd. Het immuunsysteem van kinderen is nog niet volgroeid, waardoor ze vatbaar zijn voor infecties. Dat kan normaal zijn, behalve als deze infecties vaak terugkeren en het kind ze niet te boven lijkt te komen. Als een kind steeds ziek is, moe of niet meer vrolijk, kan het systeem overbelast zijn geraakt. Met Mesologie kan gezocht worden naar de onderliggende oorzaak van de klachten en wordt het lichaam ondersteund. Zodat uw kind bacteriën,virussen, etc. zelf weer het hoofd kan bieden.

 

Mesologie voor ouderen

Vaak wordt gezegd: “dat is ouderdom, u moet er maar mee leren leven.” Dat is niet altijd waar. We verouderen allemaal. Door veroudering en degeneratie kunnen allerlei klachten ontstaan. Veel ziekten hebben een gemeenschappelijke oorzaak, namelijk degeneratie. Artrose, artritis, diabetes 2, osteoporose, alzheimer, parkinson en hart- en vaatziekten worden veroorzaakt door degeneratie en overbelasting. Onderzoek en ervaring  tonen aan dat degeneratie vertraagd kan worden, door voeding, leefstijl en supplementen. Een gevarieerde en volwaardige voeding met veel verse vruchten en groenten en zo lang mogelijk actief blijven, lichamelijk en geestelijk, scheelt veel. Vaak hebben mensen dan minder medicatie nodig. Ook blijven mensen langer jong als ze een passie in het leven hebben, waar ze blij van worden. Een goede relatie tussen lichaam en geest laat u er goed uitzien.

 

Naarmate we ouder worden, veranderen de behoeften van ons lichaam.

Mesologie kan onderzoeken waar uw  lichaam behoefte aan heeft en het ondersteunen, want dat is voor ieder persoon anders. Zodat u zo lang mogelijk vitaal kunt blijven.

Als u medicatie gebruikt, heeft die bijwerkingen. Met Mesologie is het vaak mogelijk de bijwerkingen te verminderen. Als u supplementen gebruikt, kan de juiste dosis voor u gemeten worden. En kan gemeten worden of het supplement voor u persoonlijk geschikt is.  Ook heb ik als Mesoloog kennis van interacties tussen medicatie en supplementen, zodat we die kunnen voorkómen.

 

Mesologie als preventie

Het leven in onze (Westerse) maatschappij vergt veel van ons. We leven met stress, hectiek, trauma, luchtvervuiling en een verminderde vitaminen- en mineralenstatus door ons voedingspatroon, leefstijl en een verarmde bodemkwaliteit, waardoor ook gezonde voeding minder kwaliteit heeft dan vroeger.

Veel mensen eten steeds vaker kant- en klare maaltijden en voeding uit pakjes en zakjes.

Mesologisch onderzoek kan vroegtijdig functiestoornissen van organen ontdekken, waardoor mogelijk later ernstige klachten voorkomen kunnen worden.

Vaak zijn klachten al in de jeugd ontstaan. Door aanleg en een (jarenlange) opbouw van voeding, leefstijl, stress en trauma ontstaan klachten. Ze komen duidelijk naar voren en we krijgen er last van bij het ouder worden. Een ouder lichaam kan klachten minder goed compenseren. Als we op jonge(re) leeftijd al aan onze gezondheid werken, zullen we als we ouder worden minder klachten krijgen.

Mesologie kan u helpen om te ontdekken of uw orgaansystemen en lichaam in balans zijn. En zo niet, waar de zwakke plekken in uw lichaam zitten. Mesologie kijkt op een brede manier, vanuit de invalshoeken van verschillende geneeswijzen naar u.

Als mesoloog kan ik, samen met u, een plan en advies voor uw gezondheid samenstellen.

 

Mesologie voor vrouwen

De voedingsbehoeften van vrouwen veranderen naarmate ze ouder worden en verschillende cycli doormaken.  De behoefte aan voedingsstoffen en supplementen verandert als vrouwen de anticonceptiepil gebruiken. Vrouwen die menstrueren hebben andere supplementen nodig dan vrouwen die in de menopauze zijn. Zwangerschap of borstvoeding vergen veel van  het lichaam en stellen hogere eisen aan voeding en leefstijl, waarbij vaak een aanvulling met supplementen nodig is.

Veel vrouwen hebben een tekort aan vitaminen, mineralen, aminozuren en vetten doordat  ze caloriearm eten of allerlei diëten volgen. Ook ontstaan tekorten door stress, om een baan te combineren met gezin en huishouden, (of andere persoonlijke bezigheden).

Vaak ontbreekt  rust en tijd om een voedzame maaltijd te koken en te eten.

Als mesoloog kan ik onderzoeken waar u behoefte aan heeft, en een advies op maat voor u als vrouw samen te stellen.

 

Mesologie voor mannen

Mannen besteden vaak minder aandacht aan hun gezondheid dan vrouwen, vooral aan hoe het beïnvloed wordt door leefstijl en voeding. Ze hebben vaak minder interesse om supplementen te nemen. De toegenomen stress, hectiek en de noodzaak om te presteren op het werk kan klachten veroorzaken. Ook steeds onderweg zijn heeft invloed op de gezondheid. Heel veel sporten, of op hoog niveau sporten, vergt veel van het lichaam, ook heeft het lichaam minder tijd om te herstellen.

Ook bij mannen kunnen daardoor tekorten ontstaan aan vitaminen, mineralen, aminozuren en vetten. Ook ontbreekt, zoals bij veel mensen, rust en tijd om een voedzame maaltijd te koken en te eten.

Vaak hebben mannen “mannenklachten” zoals vruchtbaarheidsproblemen of prostaatklachten.

Als mesoloog kan ik onderzoeken waar u behoefte aan heeft, en een advies op maat voor u als man samen te stellen.

 

Wat telt is gezond en gelukkig ouder worden

 

 

Links

Pleasant Health

Home

Contact

Deze website is tijdelijk